ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ ΠΑΡΟΣ

Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

100% Μονεμβασιά

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Καμάρες

 

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 80% του μούστου ζυμώνεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή με εξάμηνη παραμονή στις οινολάσπες του.
Το υπόλοιπο 20% του μούστου ζυμώνεται και παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με
περιοδική ανάδευση των οινολασπών.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και τουλάχιστον 8 μήνες παραμονή στην φιάλη.

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο και αρωματικό με νότες εξωτικών φρούτων και
εσπεριδοειδών, πληθωρικό στόμα και ορυκτώδη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Λιπαρά ψάρια στη σχάρα, αστακό στη σχάρα, ζυμαρικά με καπνιστό σολωμό, ψητά λευκά κρέατα,
παλαιωμένα και πικάντικα τυριά

Σερβίρεται στους 11-12℃