DAMERALE

Ροζέ Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

50% Αϊδάνι Μαύρο – 40% Μαυράθηρο – 10% Μονεμβασιά

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Δαμυραλλίς (Damerale).

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 1 ώρα. Ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και σύντομη ωρίμανση στις φίνες οινολάσπες του.

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έντονα αρώματα ανθών πορτοκαλιάς, κόκκινων κερασιών, φλούδας μανταρινιού με νότες λευκού πιπεριού. Πλούσιο γεύση στο στόμα με τα κόκκινα φρούτα και τις νότες εσπεριδοειδών να αναδεικνύονται από τη δροσερή οξύτητά του και την μακρά του επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Πίνεται σαν απεριτίφ αλλά συνοδεύει ιδανικά δροσερές σαλάτες με φρούτα, πλατό τυριών, ριζότο με θαλασσινά, όστρακα, αστακομακαρονάδες, γλυκόξινα πιάτα Ασιατικής κουζίνας.

Σερβίρεται στους 8-10℃