ΠΑΡΟΣ AMPHORA
Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
100% Μονεμβασιά
ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ
Άγιοι Ανάργυροι.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα σταφύλια διαλέγονται και απορραγίζονται με το χέρι και αφήνονται να ζυμώσουν φυσικά, σε επαφή με τους φλοιούς τους για 6 μήνες σε πήλινους αμφορείς, δίχως προσθήκη θειώδους. Ο οίνος εμφιαλώνεται δίχως να έχει προηγηθεί διαύγαση και φιλτράρισμα.
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων ροδάκινων, με νότες μελιού, αμυγδάλου και λευκού πιπεριού. Εντυπωσιακό στο στόμα, ζωηρό, με χαρακτηριστική αλατότητα, δροσερή οξύτητα και ορυκτώδη επίγευση.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
Μεγάλα λιπαρά ψάρια στη σχάρα, παραδοσιακή ψαρόσουπα, πιάτα με οστρακόδερμα, γλυκόξινο χοιρινό να ανανά, λουκάνικο με πορτοκάλι.
Σερβίρεται στους 10℃