ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ ΠΑΡΟΣ

Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

100% Μονεμβασιά

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Καμάρες

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Το 80% του μούστου ζυμώνεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή με εξάμηνη παραμονή στις οινολάσπες του.
Το υπόλοιπο 20% του μούστου ζυμώνεται και παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες με
περιοδική ανάδευση των οινολασπών.

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο και αρωματικό με νότες εξωτικών φρούτων και
εσπεριδοειδών, πληθωρικό στόμα και ορυκτώδη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Λιπαρά ψάρια στη σχάρα, αστακό στη σχάρα, ζυμαρικά με καπνιστό σολωμό, ψητά λευκά κρέατα,
παλαιωμένα και πικάντικα τυριά

Σερβίρεται στους 11 – 12 ο C