Αρχική σελίδα
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας
 
επιλέξτε γλώσσα
en |gr
 

 

Το νησί μας

   Ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα και γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο νησιά της χώρας μας. Βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, στην καρδιά του Αιγαίου παρέα με την όμορφη Αντίπαρο. Ξεχωρίζει για την γραφικότητά της, για την ήρεμη φύση της με τα αναρίθμητα εξωκλήσια και μοναστήρια που αποτελούν αληθινά κοσμήματα της νησιώτικης αρχιτεκτονικής.
    Βασικότερη ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, ακολουθεί η αλιεία και η γεωργία. Παρά την αλματώδη αύξηση του τουρισμού τα αμπέλια, οι ελιές και τα σιτηρά αποτελούν τις κύριες καλλιέργειες στο νησί.

 

     Το Αιγαιοπελαγίτικο αυτό νησί έλκει πλήθος τουριστών από κάθε σημείο της γης που συρρέουν για να απολαύσουν τις όμορφες και καθαρές παραλίες, την έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και την ηρεμία που προσφέρει.

     Η Νάουσα, ένα πανέμορφο ψαροχώρι με το πασίγνωστο λιμανάκι της και το περίφημο παραδοσιακό οικισμό, βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και απέχει μόλις 10 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικία. Απαραίτητα περάστε από το γραφικό λιμανάκι και απολαύστε στα παραδοσιακά ουζερί τοπικούς μεζέδες με ντόπιο κρασί και ούζο.

Περπατήστε τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα σοκάκια της Νάουσας και της Παροικίας για να νοιώσετε μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

   Γνωρίστε τις Λεύκες, ένα ορεινό χωριό στο κέντρο της Πάρου και την Αντίπαρο με το Δεσποτικό και το Σπήλαιο. Για μπάνιο και φρέσκο ψάρι επισκεφθείτε τον Αμπελά, την Ξιφάρα, τη Σάντα Μαρία, το Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη, το Πίσω Λειβάδι, Δρυό, Λογαρά, Χρυσή Ακτή, την Αλυκή, χωρίς να παραλείψετε τις Κολυμπήθρες το μοναδικό ιδιαίτερου φυσικού κάλους τοπίο στο νησί.

Όλα τα χωριά είναι ξεχωριστά, πεντακάθαρα και πανέμορφα. Η φιλοξενία των Παριανών θα σας εντυπωσιάσει.


Αξίζει να δείτε:

1) Ιερός Ναός Εκατονταπυλιανής στην Παροικία.
2) Αρχαία Λατομεία μαρμάρου στο Μαράθι.
3) Αρχαιολογικό Μουσείο στην Παροικία
4) Μουσείο-Συλλογή Όθωνα Κάπαρη στη Νάουσα
5) Ανθέμιον στην Παροικία.
6) Κουκουναριές- ανασκαφή ανακτόρου ακρόπολης στη Νάουσα.
7) Αντίπαρος - Σπήλαιο - Δεσποτικό
Είναι σίγουρο ότι η ΠΑΡΟΣ θα μαγέψει και θα κατακτήσει τις καρδιές σας.

Powered by Marinet