Αρχική σελίδα
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας
 
επιλέξτε γλώσσα
en |gr
 

 

Ξ— Ιστορία
Το Οινοποιείο της οικογένειας ΜΩΡΑΪΤΗ βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων.

Ξεκίνησε το 1910 από τον παππού Μανώλη Μωραϊτη. Καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από όλο το νησί. Με δικό του καΐκι και μέσα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια πουλούσε το κρασί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
click to enlarge
Ακολούθησε η δεύτερη γενιά με τον πατέρα Θεόδωρο Μωραϊτη να συνεχίζει την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση σταφυλιών και την εμπορία κρασιών, μέχρι το 1967 που έκανε την πρώτη εμφιάλωση.

Από το 1980 πλέον τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Τρίτη γενιά στο πρόσωπο του σημερινού Μανώλη Μωραϊτη, που βάζει τη δική του υπογραφή στην ιστορική διαδρομή του Οινοποιείου. Αναπαλαιώνει και εκσυγχρονίζει το οινοποιείο. Επεκτείνει την αμπελοκαλλιέργεια. Φυτεύει και καλλιεργεί γηγενείς ποικιλίες της Πάρου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διάσωση του Παριανού αμπελώνα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αμπελοκαλλιέργειας και οι σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης που εφαρμόζει αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους μοναδικούς ποιοτικούς χαρακτήρες του μικροκλίματος της Πάρου.

Ο Μανώλης Μωραΐτης είναι παντρεμένος με την Μαρία Σιφναίου, έχουν δύο γιους και ζουν στην Πάρο. Ο μεγαλύτερος γιος τους Θοδωρής σπούδασε Οινολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας και ο μικρότερος Σάββας είναι απόφοιτος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όραμά τους είναι να συνεχίσει η αμπελοοινική παράδοση της οικογένειας στην Πάρο.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014
Powered by Marinet